Új tévészolgáltató az igényeseknek

Televízió műholdon és kábelen: új szolgáltatás indul

Műholdas és kábeltelevíziós szolgáltatást indít Magyarországon a HD Platform Kft.: a Hello HD nevű szolgáltatás elsősorban a prémium fogyasztókat célozza meg, az olyan felhasználókat, akik meg tudják fizetni a technikai újdonságokat.

2008.04.29 09:00MTI

Schmideg András, a cég vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva a szolgáltatáshoz szükséges beruházásról csupán annyit mondott, hogy több millió euróról van szó.

A tv adást az előfizetők vagy egy set top box segítségével műholdon keresztül fogják, vagy pedig kábeltelevíziós hálózaton. A szolgáltatás nagy felbontású kép közvetítését teszi lehetővé, ami a társaság szerint különösen a sport-, mozi- és dokumentumfilmes csatornák nézésekor érzékelhető.

Kérdésekre válaszolva elhangzott: a cég korábbi felmérése szerint a magyar háztartások több mint 17 százaléka hajlandó lenne havi 4-5 ezer forintot fizetni azért, hogy jobb képminősége legyen. A kft. szerint ezek a háztartások mind potenciális Hello HD előfizetők.

Egy előfizető havi bruttó 5 ezer forintért több mint 20 tv-csatornát nézhet és több rádió adót hallgathat. Ezen az előfizetőknek túlmenően meg kell vásárolnia a set top boxot is, ami az egyéb technikai eszközökkel és bekapcsolási, illetve a szerelési díjjal együtt, mintegy 100 ezer forintba kerül. A társaság arra számít, hogy év végre mintegy 50 ezer előfizetője lesz.

A HD Platform Kft. tulajdonosa az angol Watchcable Ltd., ami a régióban egy, a távközlésen alapuló vállalatcsoportot akar létrehozni.

A platform műholdas továbbítását az Eutelsat végzi, a kábelen történő elérés pedig a helyi szolgáltatókkal kötött szerződések alapján történik.

A kft. a közlejövőben több új, a televíziózáshoz kapcsolódó szolgáltatást is indít: így például fotófeltöltést és megosztást, valamint a tv-képernyőn nézhető internetes hír-, illetve a Video On Demand (VOD) szolgáltatást. Ez utóbbi nem más mint egy tévén keresztüli videotár-elérés, azaz az előfizető bármikor megnézhet egy általa kiválasztott filmet a központi háttértárolóból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.