Pekingre és Moszkvára pikkelnek a legjobban

Kína és Oroszország a legfőbb warezparadicsom

Kínában és Oroszországban a legrosszabb a helyzet az amerikai termékek kalózkiadásai és hamisítása területén, bár történt némi előrehaladás az Egyesült Államok kereskedelmi képviselőjének éves jelentése szerint.

2008.04.28 09:41MTI

Susan Schwab pénteken közzétett jelentése szerint Magyarországon - 35 másik országgal együtt - alacsony szintű a szellemi tulajdon ellen elkövetett jogsértés. A jelentés szerint négy országban javulás tapasztalható: ezek Egyiptom, Libanon, Törökország és Ukrajna. Két ország - Belize és Litvánia - lekerült a megfigyelt országok listájáról.

Amerikai zene-, film-, szoftver- és könyvkiadók becslése szerint tavaly a kalózkodás legkevesebb 30-35 milliárd dolláros kárt okozott világszerte az érintett cégeknek. A veszteséget tovább növeli a különböző hamisított termékek - gyógyszerektől és autóalkatrészekig - kereskedelme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.