A Beatlesből a képernyőre

Pixelmuzsika: számítógépes játékhoz ír zenét Paul McCartney

Számítógépes játékra komponál dalt Paul McCartney brit zenész, a Beatles együttes egykori tagja.

2012.01.26 13:40MTI

A 70 éves énekes izgalmasnak tartja a feladatot, amellyel reményei szerint új piacot hódíthat meg zenéjének.
 
Egy komputerjátékot manapság könnyebb eladni, mint egy új CD-t, ráadásul egy egész más célcsoporthoz lehet vele eljutni. A videojáték révén sok fiatal valószínűleg először hallja a zenémet - fejtegette a legendás muzsikus a Die Zeit című német hetilapban.
 
Míg a komputeres játékra írt dal megkomponálása "tényleges munka" számára, legújabb lemezének egyik száma "szinte magától jött" - mondta. 

A Valentine című dal egy üdülés alkalmával, a szálloda halljában született. 

"Ott állt a hallban egy magányos zongora, délután volt, ebéd után, a szállóvendégek mind elmentek, a személyzet takarított. Leültem a zongorához és játszani kezdtem. Fél órán belül kész volt a dal" - idézte fel McCartney a Hamburgban megjelenő hetilapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.