Új megoldás a Check Pointtól

Új behatolásvédelmi megoldás a Check Pointtól

Az Internet-biztonság világelső vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette behatolás-védelmi megoldása új verzióját, az IPS-1 R65.1-et. A Check Point IPS-1 menedzsment eszközei javítják a felügyelet hatékonyságát és biztosítják a fenyegetések elleni gyors védelmet.

2008.04.23 14:31ma.hu

Az IPS-1 mindemellett kiváló átmenő teljesítményről tesz tanúbizonyságot az Intel többmagos és párhuzamos műveletek technológia kapcsán, illetve integrálható a Check Point biztonsági architektúrájába, így biztosítva a felhasználók számára a Check Point menedzsment felületet és az egységes installációt.

"Napjaink vállalatai számára a behatolás-védelem a hálozati biztonsági architektúra kulcsfontosságú szintje," - mondta Juliette Sultan, a Check Point globális marketingért felelős vezetője. "Ugyanakkor a vásárlók küzdenek azokkal az IPS termékekkel, amelyek nem tartalmaznak egyértelmű információkat. A kategóriájában legjobb IPS megoldásunk integrálása a Check Point biztonsági architektúrájában megkönnyíti a felhasználók számára a fenyegetések észrevételét és lehetővé teszi az informatikusok számára, hogy a kritikus eseményekre koncentráljanak és azokra gyorsabban reagáljanak."

Hatékony menedzsment

A Check Point IPS-1 az első behatolás-védelmi rendszer (IPS), amely magában foglalja a Situational Visibility-t, egy valós idejű grafikus interfészt - izolálja az alapvető üzleti rendszerek elleni kritikus támadásokat és felhívja rájuk a figyelmet. A Situational Visibility lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyeljék ezen üzleti rendszereket és, kulcsfontosságú eseményeknél, megkapják a támadás részleteivel kapcsolatos információkat: a támadás forrása és típusa, illetve hatása, javasolt kármentesítési módszerek és a támadás "packet capture"-e. Az IPS-1-ben elérhető információk és eszközök nagyban segítik az informatikusok munkáját, akik így könnyebben veszik észre, valamint értékelik a gyanús hálózati eseményeket és hatékonyabban tudnak azokra reagálni.



Teljesítmény

Az Intel többmagos és párhuzamos műveletek technológia révén a felhasználók magasabb szintű teljesítményt kapnak az IPS-1-nek mind az eszköz, mind a szoftveres verziója esetén. Az IPS-1 OpenSensor, a Check Point IPS megoldásának a csak szoftvert tartalmazó verziója, szabványos, gazdaságos CPU architektúrákon alapul és vállalati védelmet, valamint a jövőbeli sávszélesség és fenyegetés-védelmi elvárásoknak is megfelelő méretezhetőséget biztosít a felhasználók számára.

Integráció a Check Point biztonsági architektúrájába

Az IPS-1 Check Point biztonsági architektúrájába való integrálásának köszönhetően, könnyebb a telepítés, egyszerűbb a felhasználói interfész és lehetővé válik az egységes felügyeleti munka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.