Újgenerációs mobilhálózat

Kipróbálhatjuk, mennyire szupergyors a szupergyors internet

Befejezte a Telenor Magyarország újgenerációs mobilhálózatának kiépítését, s így Budapest és a Dunántúl után Kelet-Magyarországon is elérhető a társaság szupergyors internetezést lehetővé tevő megoldása.

2011.12.12 10:38MTI

Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a munkát jóval a kitűzött határidő előtt végezték el. Az új szupergyors, hipernet hálózat a magyar lakosság 71 százalékát éri el.

A társaság 2010 augusztusában kötött listaáron 200 millió eurós, 2015-ig tartó szerződést a második legnagyobb kínai távközlési berendezésgyártó vállalattal, a ZTE Corppal mobil hálózati berendezések szállítására és a negyedik generációs LTE hálózat (Long Term Evolution) kiépítésére.

A szerződés értelmében a ZTE összekapcsolja a már meglévő második és harmadik generációs hálózati rendszert a kiépítendő negyedikkel az elkövetkező öt évben. A szerződés megkötésekor a Telenor közölte, a projekt első szakasza, a hálózat elemeinek cseréje két éven belül lezajlik.

Mivel az új hálózat már LTE-képes lesz, az új technológia bevezetése a külső körülményeken, például a magyar gazdasági és hatósági környezet változásán fog múlni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.