A Cisco áll az egész Internet mögött?

Az Internet nem más, mint egy nagy router?

Az Internet, mint olyan meghatározására számos kísérlet volt már, több-kevesebb sikerrel. Itt a legújabb, ami definíciók helyett a lényeggel foglalkozik: az egész net nem más, mint egy hatalmas router - állítja. Ráadásul Linksys. Ezek a South Park-lakók nem normálisak...

2008.04.18 19:35ma.hu

Hogy az internetet pontosan hogyan lehetne definiálni, nem tudjuk. Viszont más sem, ennek azért örülünk kicsit. Ez persze nem zárja ki, hogy időnként szülesseek válaszok is a kérdésre - ilyenek vagy olyanok. És minél bonyolultabb egy kérdés, annál kevésbé érdemes rá komoly választ várni - ezt se feledjük.

Van az a vicc, mikor az ember bemegy a számítástechnikai szaküzletbe: "le akarom tölteni az internetet, elég nagy a winchesterem hozzá?" Ezt már vizuálisan is megcsinálták:



De ennél is frappánsabb ötlet jött a South Park készítőitől (igen, tessék nyugodtan minden rosszra felkészülni): szerintük az Internet, mint olyan nem más, mint egy hatalmas WiFi router: láthatóan egy Linksys modell (azaz Cisco, övék a Linksys-brand). Nem a WRT54GL - pedig a szabad forrás híveiként ezt külön is díjaznánk. De sebaj, így is jó ötlet. Nézzék meg:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.