6 lett, maradhat?

Einsteinnel fejtették meg a web súlyát - durván 5 deka

A világháló 5 deka - durva számítással.

2011.11.04 08:37MTI

Az eredmény a Vsauce-nak, egy YouTube-csatornának köszönhető, és úgy jött ki, hogy szakemberei összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét Albert Einstein alapképletéhez igazodón, mely szerint az energia egyenlő a tömeg és sebesség szorzatának négyzetével. (A világháló alatt ez esetben természetesen annak csakis a "tartalma" értendő, a kábelek, számítógépek és minden egyéb nélkül.)

A kalkuláció atyja John Kubiatopwicz, amerikai számítógéptudós, aki úgy számol, hogy például minden egyes könyv - amely feltöltődik a netre - 0,000000000000000001 grammal növeli a világháló tömegét.

A tudós természetesen nem csupán a könyveket vette számításba.

A jelenlegi világháló mindennel együtt egy közepes nagyságú tyúktojásnyi, vagy jókora epernyi tömegű - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.