Elkalkulálták

Napok óta akadoznak a Blackberry szolgáltatásai

Világszerte immár harmadik napja tapasztalnak fennakadásokat a Blackberry üzleti telefon felhasználói.

2011.10.12 15:39MTI

A telefonokat gyártó kanadai Research In Motion Ltd. (RIM) kedden közleményben tájékoztatott, hogy egyes üzenetküldési és böngésző funkciókban fennakadás jelentkezhet Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Indiában, Brazíliában, Kínában és Argentínában. Az RIM szerint a problémákat egy központi kapcsoló meghibásodása okozta, illetve az, hogy az ilyen esetekre fenntartott tartalékrendszer nem a korábbi próbáknak megfelelően kapcsolt be, így jelentős hátralék alakult ki a teljesítendő feladatokban. Most ennek ledolgozására törekednek és a lehető leghamarabb igyekeznek helyreállítani szolgáltatásaikat - közölte a vállalat.

Európai üzleti felhasználók a Dow Jones üzleti hírügynökségnek az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból, Németországból és Svédországból jeleztek fennakadást.

A technikai problémák újabb csapást jelentenek az RIM telefongyártóra, amely csökkenő eladásokkal és zsugorodó piaci részesedéssel küszködik az egyre nagyobb okostelefon-piacon. A társaság papírjai mintegy 65 százalékkal zuhantak a legutóbbi, februári csúcs óta. Az RIM kedden 24,41 dolláron zárt a New York-i értéktőzsdén.

"Ez újabb csapás a Blackberryre. Rossz időben jött" - mondta Richard Windsor, a Nomura technológiai szakértője, utalva arra, hogy az amerikai Apple a napokban mutatta be újabb, 4S sorozatjelzésű iPhone-ját. Az ilyen esetek hatására a vállalatok átgondolhatják, hogy valóban szükségük van-e a Blackberry által nyújtott többletszolgáltatásokra, így a biztonságos üzenetküldési funkcióra - tette hozzá.

Üzleti körökben is sok bosszúságot okozott a telekommunikációs szolgáltatások akadozása. Alan Sugar, egy brit elektronikai vállalat alapítója a twitter mikroblogon azt írta: "Több éve foglalkozom informatikával, de még sohasem láttam ilyen hosszan elhúzódó technikai problémát". Mások humorosabban kommentálták az eseményeket, így a szintén twitteren terjedő vicc szerint: "Mit mond az egyik Blackberry felhasználó a másiknak? Semmit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.