Időjárás

20-25 fokkal lett hidegebb

Ennél északon, északkeleten kisebb a változás, ahol egy-két fokot már hétfőn is hűlt a levegő.

2024.04.16 17:15ma.hu

Nem egy-két fokot hűlt a levegő, durván 20 fokot vitt magával a front, az ország délnyugati felén 20-25 fokkal van hidegebb most, mint hétfőn ilyenkor - írta az Időkép.

Az északi, északkeleti részeken már hétfőn jelezte érkezését a front egy-két fokos lehűléssel, így ott a keddi eltérés kevesebbet mutat.

De összességében véve, hatalmasat zuhant a hőmérséklet, a front alaposan kisöpörte az áprilisi nyarat.

Míg a hónap közepén egy nap alatt négy melegrekord dőlt meg, egy nappal később a hegyekben hóra váltott az eső.

Sőt, a környező hegyekbe egyenesen visszatért a tél és nem kellett sokat várnunk arra sem, hogy a hazai hegycsúcsokon megjelenjenek a hópihék. Annyira lehűlt a levegő a magasban, hogy a Kendig-csúcson, a Balatontól északra fekvő Hajag-tetőn, a Nagy-Hideg-hegyen, valamint a Mátrában is megjelentek a hópihék.

Hazánk legmagasabb pontján, a Kékesen kedden havaseső esett, de a Kőszegi-hegység magasabb pontjai átmenetileg ki is fehéredtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.