Időjárás

Szerda hajnalban már havazhat a Kékesen

A ciklon hátoldalán beáramló hideg levegő hatására éjjel az Északi-középhegység magasabb csúcsain válthat havas esőbe, hóba az eső.

2020.10.13 10:11ma.hu

Bár a Kőszegi-hegység és a Bakony 700 méter körüli csúcsai eddig nem jártak sikerrel, ami az első hópelyhek megjelenését illeti, az Északi-középhegység 800-900 méter fölé magasodó hegycsúcsain szerda hajnalban jó eséllyel megtörténhet a halmazállapot-váltás.

A csapadékos időt okozó ciklon fokozatosan észak felé helyeződik, szerdán az északi megyékben még tartós csapadékhullást eredményezhet, máshol már szárazabbra fordul az idő - írja az Időkép. Mivel a ciklon hátoldalán az egész országot elárasztja a hideg levegő (1500 méteres magasságban -1, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet), így az Északi-középhegyég magasabb csúcsain van esély arra, hogy hópelyhek keveredjenek az esőbe, sőt nem lehet kizárni annak a lehetőségét sem, hogy a Kékestetőn vagy Bánkúton tisztán hó hulljon, miközben fagypont közelébe hűlhet a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.