Időjárás

Érkeznek az első fagyok, a Bakonyban havazhat is

Kedden hegyvidékeinken, szerda reggel alacsonyabb területeken is fagyhat.

2020.10.12 16:16ma.hu

Az első légköri fagyokra nyílik esély a héten. Szeptemberben a fagyzugos völgyekben ugyan már előfordult talajmenti fagy, a 2 méteren mért léghőmérséklet azonban a szezonban ezidáig nem süllyedt 0 fok alá. Kedden elsőként eshet negatív tartományba a hőmérő higanyszála - írja az Időkép.

Egy hullámzó hidegfront araszol ki északkelet felé az országból a kedd délután folyamán. Napközben a nyugati tájak már a front mögé esnek, így itt jóval alacsonyabb hőmérsékleti értékekre lehet számítani. Az ország leghidegebb és legmelegebb (ez esetben keleti) pontja között akár 20 fok különbség is létrejöhet. A legalacsonyabb értékeket a Bakonyban, a Mecsekben és a Kőszegi-hegységben mérhetjük. Itt néhol napközben sem lesz melegebb 2-3 foknál. A Bakony legmagasabb pontjain 0 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

A lehűlés a csapadékkal társulva a Bakonyban havas esőt is eredményezhet, rövid ideig a hegység legmagasabb csúcsaira akár az első havazás is megérkezhet.

Szerdán ugyancsak hideg reggelre lehet számítani, ekkor már nagyobb területen mérhetünk 5 fok alatti értékeket, a Bakonyban, a Budai-hegységben és az Északi-középhegységben többfelé fagy is kialakulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.