Állati időjárás

Kenguruk ugrándoztak az ausztrál havazásban - videó

Többnapos havazás, 15 éve nem tapasztalt hideg lepte meg Ausztrália déli részét.

2020.08.27 09:54ma.hu

Közel egy hét havazással búcsúzik a tél Ausztráliában, ahol eddig vegyes szezont zártak a síterepek. Ott szeptemberben kezdődik a tavasz, így a mostani havazás jókor jött a tavaszias időjárás előtt - írja az Időkép.

A nagy havazást és hideget egy sarkvidéki betörés okozta, amely számos helyen 15 éve nem tapasztalt hideget hozott. Új-Dél-Wales és Victoria államokban már 300 méteres magasságban is havazott. Itt a szokásoshoz képest 10 fokkal mértek hidegebb hőmérsékleteket.

A szemfülesebbek kaptak is az alkalmon, az alábbi videó szombaton készült az ország déli részén fekvő Victoria államban, amint kenguruk ugrándoztak a szakadó hóesésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.