Időjárás

Csaknem 45 fokos eltérést mértek Ausztrália két pontján

Egyszerre téli és nyári hőmérsékletek alakultak ki az országon belül.

2020.08.25 15:35ma.hu

Rekordokat döntöget az Ausztrália északi tájaira beköszöntött hőhullám. A téli félévet meghazudtoló, 40 fok feletti hőmérsékleti értékek még itt is rendkívülinek számítanak augusztusban. A déli régióknak, köztük Sydney-nek, ezzel szemben évek óta nem látott hideggel kell szembesülniük - írja az Időkép.

Az állam legdélebbi tájain az évszakhoz megfelelően téli hőmérsékletek uralják az időjárást, sokfelé 10 fok alatt, helyenként 0 fok alatt maradtak a maximumok a múlt hétvégén és hétfőn is. Egy közel 2000 méteren fekvő meteorológiai állomáson nem több, mint -4 fokot mértek a hétfő délelőtti órákban, miközben északnyugaton már 40 fokig emelkedett a hőmérséklet. Így alakult ki a majdnem 45 fokos különbség.

Vasárnap megdőlt az augusztus havi hőmérsékleti rekord is, 41,2 fokot mértek az ország északnyugati részén található West Roebuck-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.