Időjárás

Vihar - Csak forralás után iható a vezetékes víz Somogy megye több településén

A problémát a hétvégi villámárvíz okozta.

2020.07.26 17:10MTI
MTI/Varga György

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól - közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

Azt írták: a problémát a hétvégi villámárvíz okozta, amely elöntötte a nagyatádi vízművet. Felhívták a figyelmet arra, hogy a fogyasztók a korlátozás ideje alatt a településeket körbejáró tartályautókról is vételezhetnek ivóvizet.

A DRV a vízellátás helyreállítása érdekében fertőtleníti a vízellátó rendszert, a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést ad ki a korlátozás feloldásáról - jegyezték meg.

Kiemelték, hogy a társaság folyamatosan együttműködik az érintett önkormányzatokkal és az illetékes hatóságokkal, a lakosságot a korlátozásról online felületein - honlapján és Facebook-oldalán - kívül szórólapokon is tájékoztatja.

Az Útinform közölte, hogy Somogyban kétszámjegyű utak egyes szakaszai mellett több alacsonyabb rendű úton is lezárások, sebesség- és forgalomkorlátozások vannak érvényben.

Lezárták Nagyatádon a 681-es főút átkelési szakaszát a Csónakázó-tónál, a Somogyzsitfa és Csákány közötti útszakaszt az 1-es kilométernél. Vízátfolyások miatt szintén zárva van az Ötvöskónyi és Beleg közötti, valamint a Somogysámson és Sávoly közötti út, utóbbinál Hollád vagy Csákány felé lehet kerülni.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte honlapján, hogy a víz elleni védekezés vasárnap is folytatódott a megye déli részén.

Nagyatádon épületeket, közműveket veszélyeztetett a víz, a tűzoltóknak homokzsákokkal kellett védeniük trafóállomásokat, a városi uszodát, egy csárdát és még a tűzoltóság épületét is. A várost elkerülő úton egy autóst kellett a gépjárművéből kimenteniük, miután ráhajtott a leszakadt hídra.

Segesden egy megdőlt 25 méteres fa lakóépületet veszélyeztetett, a Marcali és Boronka közötti úton a magas vízállás miatt bajba jutott embert kellett menteni, Böhönyén és Ötvöskónyiban garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett szivattyúzni, volt, ahol két méter magasan állt a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.