Koronavírus-járvány

Már Katmanduból is látszik a Csomolungma - képek

A koronavírus-járvány korlátozásai miatt tiszta lett a levegő India és Nepál felett is.

2020.05.16 12:11ma.hu

A nepáli Katmandu-völgy Ázsia ősi civilizációinak találkozási pontja, a területen közel 130 fontos történelmi emlék, hindu és buddhista zarándok hely található. Kiterjedése mintegy 35 km kelet-nyugati irányban és 30 km észak-déli irányban, területe mintegy 950 km².

A térségben a koronavírus-járvány terjedésének hatására bevezetett korlátozó intézkedések miatt úgy megtisztult a levegő, hogy végre ismét szabad szemmel látható lett a kb. 200 kilométerre fekvő Mount Everest, amely bár a tengerszinttől számítva a legmagasabb hegy a Földön, a levegőszennyezés eltakarta hatalmasságát és szépségét még a környéken élők elől is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.