Időjárás

213 km-ről is látszik a Himalája Indiában - képek

A II. világháború óta nem volt ilyen tiszta a levegő az ázsiai országban mint most, a koronavírus-járvány alatt.

2020.04.06 16:07ma.hu

A koronavírus járvány miatt Indiában is szigorú korlátozásokat vezettek be. Emiatt az emberek jelentős része otthonában tartózkodik, a szárazföldi és a légi közlekedés is minimálisra zuhant. Emiatt, mint a legtöbb helyen, Indiában is jelentősen csökkent a légszennyezettség. Az India északi részén található Dzsálandhár városában pedig olyan nagy mértékben tisztult a levegő, hogy újra látszik a településről a 213 km-re fekvő Himalája egy része. A városból a Dhauladhar hegység jól látható, mely a Himalája délnyugati részéhez tartozik. Egy beszámoló szerint a II. világháború óta most először lehet látni ismét a városból a hegyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.