Időjárás

Letarolta Vanuatut egy szupervihar - videó

Minimum 215 km/órás széllökésekkel száguldott végig a Csendes-óceánon.

2020.04.07 11:10ma.hu

215 km/órás széllökésekkel érkezett meg a Csendes-óceánon található Salamon-szigetek melletti Vanuatu szigetországba Harold szupervihar. Az ötös erősségű forgószélnek legalább 27 áldozata van, írja a BBC.

Az áldozatok épp egy kompon tartózkodtak, ami figyelmen kívül hagyta a riasztást.  Vanuatuban 300 ezer ember maradt áram nélkül, miközben a koronavírus miatt egyébként is rendkívüli állapotot hirdettek az országban. A vihar a második legnagyobb városra, Luganville-re csapott le, ahol háztetőket tépett le és vezetékeket szaggatott.  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.