Időjárás

Erdőtűz pusztít Kínában - videó

A lángok először egy mezőgazdasági területen csaptak fel, mostanra már 1000 hektárnyi terület égett le.

2020.04.02 16:17ma.hu
Az Időkép cikke szerint az űrből is látszik a tűz pusztítása - ESA/Sentinel-2 L2A

Kína délnyugati részén, Szecsuán tartományban egy helyi mezőgazdasági területen tűz keletkezett még hétfőn. Az erős szél hatására a tűz gyorsan továbbterjedt a környező hegyekre, így jelenleg már 1000 hektárnyi terület vált a tűz martalékává Liangshan prefektúrában.

A tűz többirányú terjedésében az is szerepet játszott, hogy az uralkodó szélirány gyorsan változott a térségben. Emiatt sajnos több oltásban résztvevő tűzoltó és egy mezőgazdasági munkás is életét vesztette. A térségből eddig 1200 embert evakuáltak. A lángok megfékezésében 2000-nél is többen dolgoznak, tűzoltók és mentőcsapatok együttesen. A sűrű füstfelhő már elérte a közelben fekvő Jianchang városát is - adta hírül a BBC.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.