Katasztrófa

Többen életüket vesztették egy délnyugat-kínai erdőtűz oltása közben - videó

A tűz hétfő délután keletkezett egy farmon.

2020.03.31 08:06MTI

Erdőtűz oltása közben 18 tűzoltó és egy helyi segítő vesztette életét a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban helyi idő szerint kedden hajnalban - jelentette a kínai állami sajtó.

A tűzoltók és a nekik utat mutató helyi férfi a tűz csapdájába estek a szélirány változása következtében. A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint további 3 embert sérülésekkel szállítottak kórházba.

A tűz hétfő délután keletkezett egy farmon, a tartomány közepén fekvő Liangsan Ji Autonóm Prefektúrában, majd az erős szél hatására gyorsan tovább terjedt a környező hegyekre. Hétfő éjfélig több mint 1000 hektárnyi terület és mintegy 80 hektárnyi erdő égett le.

A helyszínre több mint kétezer embert vezényeltek az oltási munkákra, és 1200-nál több embert evakuáltak a környékről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.