Időjárás

Fél Európán lecsapott a tél

Erős havazás, hófúvás bénítja meg Romániát és a balkáni országokat, csütörtök hajnalig sokfelé 30-60 cm hó hullhat.

2020.03.24 17:01ma.hu
Csütörtök hajnalig várható hómennyiség a Balkán-félszigeten és Olaszországban

A hazánk déli-délnyugati tájain rendkívüli havazást okozó hidegörvény Romániában és a Balkán-félsziget országaiban is kemény téli időt eredményez a napokban. Az előrejelzések alapján a hétfőn kezdődött havazás csütörtök hajnalig elhúzódhat, addig sokfelé 30-60 cm hó is lehullhat, a hegyekben ennél több is. A havazáshoz sokfelé erős hófúvás is társul.

Az ország délnyugati részén található Krassó-Szörény megye 1800 méter fölötti területeire a román meteorológiai szolgálat keddre piros figyelmeztetést adott ki erős hóviharok, akár 130 km/órát meghaladó széllökések veszélye miatt. Hétfőn a Déli-Kárpátok lábánál található Petrozsényban 35 cm hó hullott - írta az Időkép. Nem messze található Uricani, magyarul Hobicaurikány, ahol szintén tekintélyes vastagságú hó esett.

Szatmári Alex/Meteoplus


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.