Időjárás

A Duna-Tisza közén esett a legtöbb hó

Országszerte havazással telt a hétfő, a viharos szél miatt többfelé hófúvás is előfordult.

2020.03.24 14:22ma.hu

Egy magassági hidegörvény párosult a szombaton kezdődő lehűléshez. A vasárnapi hózáporokat követően hétfőre az ország legnagyobb részén havazás vette kezdetét. A pár fokos pozitív hőmérsékletekből adódóan nem sok hó maradt meg a legtöbb tájegységünkön, azonban a leghidegebbnek bizonyuló középső tájakon jelentős mennyiség gyűlt össze.

Délen eleinte hózáporok váltották a napsütést, majd délutánra ide is megérkezett a nagy területet érintő csapadékmező - írta az Időkép.

Az Alföld lett a befutó a legnagyobb hómennyiséget tekintve. Abonyból 8 cm, Jászalsószentgyörgyről és Tiszafüredről 7 cm, Ceglédbercelről és Kecskemétről 10-10 cm havat jelentettek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. átállt téli üzemmódra, a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi el a szükséges síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat. A szakemberek ezúttal is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság Útinform szolgálatánál.

A havazás többeket nemhogy otthon tartott volna, hanem kicsábított a szabadba, benépesült a Kékestető:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.