Időjárás

Akár 15 fok is lehet hétvégén

Enyhül az idő.

2020.01.30 09:20ma.hu

Csütörtökön a legtöbb napsütésre a Dél-Dunántúlon, a legkevesebbre a északkeleti, keleti vidékeken számíthatunk. Helyenként valószínű zápor, hózápor. Gyakran lesz élénk, északon időnként erős a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. Késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet - írja honlapján az OMSZ.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, délután a Dunántúl egy részén lehetnek napos időszakok. Kezdetben többfelé (legkisebb eséllyel délnyugaton), délután inkább már csak északkeleten, keleten helyenként várható eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél élénk vagy erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 8 és 14, északkeleten 3 és 7 fok között várható.

Szombaton délnyugaton több órára kisüt a nap, északkeleten ugyanakkor nagyrészt erősen felhős időre van kilátás. A két országrész között változóan felhős idő ígérkezik. Főként északkeleten alakulhat ki helyenként záporeső. A délnyugati szél élénk, délnyugaton nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, szórványosan alakulhat ki eső, zápor. A nyugatias szél többfelé megerősödik, főként az ország északi harmadán viharos erejű széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.