Időjárás

Lehűlés, hózápor, viharos szél jön a hétvégén

Néhol nappal is fagypont körül maradhat a hőmérséklet.

2019.12.28 09:12ma.hu

Szombaton, a Dunántúlon, a Duna mentén és a Tiszántúl térségében erős, olykor viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél fúj - írja az Eumet. A Duna-Tisza közén mérsékeltebb légmozgás lesz jellemzőbb. Az ország túlnyomó részén napos, gyengén felhős, a Tiszántúlon és délkeleten erősen felhős időre van kilátás. Említést érdemlő csapadék a felhős tájakon sem hullik, de nem kizárt elvétve hószállingózás, egy-egy gyenge hózápor, havas eső zápor. Délután az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, hideg idő várható. A déli országrész ígérkezik az enyhébbnek, míg északon, foltokban fagypont körül maradhat nappal is a hőmérséklet.

Éjszaka változó, szakadozott felhőzet melletti csillagfényes égbolt lesz jellemző országszerte. Csapadék nem hullik. Csak kissé mérséklődik a szél. Hajnalban már országszerte több fokos fagy valószínű.

Vasárnap napsütés, de hideg idő ígérkezik eleinte nyugaton és keleten még erős, majd mérséklődő északi széllel. Hajnalban több fokos fagyra, napközben is csak fagypont körüli hőmérsékletre kell készülni. Északon várható a legtöbb napsütés, délen valamivel több lesz a felhő. Csapadék általában nem hullik, azonban egy-két helyen nem zárható ki hószállingózás, gyenge hózápor.

Éjszaka derült, hideg, fagyos idő lesz. Tovább mérséklődik a szél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.