Időjárás

Nagyerejű tájfun közelít Japán déli partjaihoz

A Lingling hatalmas hullámokat korbácsolhat, és erős széllökések, heves esőzések kísérhetik.

2019.09.05 10:21MTI

Nagyerejű tájfun közeledik Japán déli partjaihoz, a meteorológusok arra figyelmeztettek csütörtökön, hogy hatalmas hullámokat korbácsolhat, és erős széllökések, heves esőzések kísérhetik.

A Lingling névre keresztelt tájfun csütörtökön a Tajvantól északra fekvő, Japánhoz tartozó Mijako sziget közelében járt. A tájfun "szeme" helyi idő szerint reggel nyolc órakor 80 kilométerre délre volt a szigettől, és óránként 15 kilométeres sebességgel, 216 kilométeres széllökések kíséretében haladt északi irányban, a sziget felé.

A tájfun akár tízméteres hullámokat is korbácsolhat Mijako közelében, és egy óra alatt ötven milliméter csapadékot zúdíthat a szigetre. Mijakón 80 repülő- és 157 kompjáratot töröltek.

A tajpeji meteorológiai szolgálat is arra figyelmeztetett csütörtökön, hogy a Lingling miatt az elkövetkező napokban heves esőzések várhatók Tajvanon, és nagy hullámok lesznek. Japán nyugati részén augusztus 16-án söpört végig a Krosza trópusi vihar heves esőzésekkel és széllökésekkel, egy ember halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.