Időjárás

Hőség - Csütörtökön tetőzik a kánikula Nyugat-Európában

Franciaországba már megérkezett az újabb erős hőhullám, Párizsban megdőlhet a melegrekord.

2019.07.22 14:43MTI

Nyugat-Európában csütörtökön tetőzik a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

A következő három-négy napban Spanyolország mellett Franciaországban, a Benelux államokban, valamint Németország nyugati felén is 35 Celsius-fok fölé, egyes tájakon 40 fok körülire melegszik a levegő. Emellett szokatlanul meleg lehet Anglia délkeleti részén is, például Londonban - írták.

A hőség az említett országok nagy részén várhatóan csütörtökön tetőzik majd, utána nyugat felől markáns hidegfront érkezik zivatarok kíséretében, és egyes területeken akár 15 fokot is hűlhet a levegő két nap alatt - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint Magyarországon egész héten 30 fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.