Időjárás

Újabb hőhullám érkezik Nyugat-Európába

Nagy területen emelkedik majd 35 fok fölé, sőt Spanyol- és Franciaországban 40 fok közelébe a hőmérséklet.

2019.07.19 18:11ma.hu

A jövő héten ismét hőhullám érheti el Nyugat-Európát - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

A jövő hét első felében Nyugat-Európa államaiban nagy területen emelkedik majd 35 fok fölé, sőt Spanyol- és Franciaországban 40 fok közelébe a hőmérséklet. Emellett Németországban is előfordulhatnak 35, 38 fok közötti maximumok, és még Anglia déli felén is 30, 33 fokig emelkedik majd a hét közepén délutánonként a hőmérséklet.

Hazánkat ez a hőhullám várhatóan érdemben nem érinti, mert ugyan a jövő közepétől néhány fokot erősödik majd a nappali felmelegedés, a jövő hét második felében is "csak" 30, 34 fok közötti délutáni csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Az alábbi animáción az ECMWF modell főfuttatásának eredményét mutatták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.