Időjárás

Ágyban éjszakázott egy árvíz elől menekülő tigris

A nagymacskáról készült fotó bejárta a közösségi oldalakat.

2019.07.19 06:49ma.hu

Egy falusi ház ágyán keresett menedéket az északkelet-indiai Kaziranga nemzeti parkot elöntő árvíz elől egy bengáli tigris (királytigris), az állatról készült felvételek csütörtökön elárasztották a közösségi oldalakat a dél-ázsiai országban.

Az Asszám államban lévő vadvédelmi terület 90 százaléka áll víz alatt, az állatok megpróbálnak magasabb helyre húzódni az ár elől. Illetékesek közölték, hogy legalább 54 vadállat, köztük 6 rinocérosz fulladt meg az árvízben.

Az ágyon heverő tigris fotóját az indiai vadvédelmi szolgálat (WTI) osztotta meg. Az állat csütörtök hajnalban egy hulladékgyűjtő otthonába menekült, amely a nemzeti park szélén áll - közölte Ratin Burman, a WTI illetékese.

"A vadmacska a ház egyik szobájában talált menedékre, amely szerencsére abban az időben üres volt.

A szomszédok hangokat hallva bekukucskáltak a szobába és rémülten látták, hogy egy tigris vette birtokába, kellemesen ücsörögve az ágyon". Az állatot biztonságos helyre viszik a vadonban. A Dél-Ázsiát sújtó heves monszunesőzésekben több mint 250 ember vesztette életét és több millió ember veszítette el otthonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.