Időjárás

Évtizedek óta nem volt ilyen kevés napsütés Tokióban

Tokióban az elmúlt 18 napban alig három órát sütött összesen a nap, ilyen kevés napsütést utoljára 1988-ban jegyeztek fel, akkor 17 nap alatt tapasztaltak hasonlóan kevés napsütést.

2019.07.15 19:08MTI

A napsütés hiánya súlyos gondokat okoz a mezőgazdaságban. A hivatalos statisztikák szerint az uborka ára 50 százalékkal magasabb, mint a korábbi években, a padlizsán 20 százalékkal drágább, a zöldpaprika pedig 9 százalékkal.

Japán keleti és nyugati régióiban is szokatlanul alacsony a hőmérséklet, június vége óta alig süt ki a nap. A Japán Meteorológiai Szövetség szerint Tokióban július 4. és 12. között, nyolc napon át 25 Celsius-fok alatt volt a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat szerint legalább egy hétig még tovább marad a borús, esős idő, és a levegő is hűvösebb lesz, mint az ilyenkor megszokott. A meteorológusok felhívták a gazdák figyelmét arra, hogy 1993-ban és 1988-ban, amikor hasonlóan borús, hűvös volt az idő az évnek ebben a szakában, és a nap is alig sütött, Japán-szerte súlyos károk keletkeztek a termésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.