Időjárás

Elsőfokú árvízkészültség van érvényben Hargita és Maros megyében

Sárga jelzésű árvízriadó van érvényben Hargita és Maros megyében is hétfőn este 9 óráig. Az elmúlt 24 órában volt olyan település, ahol négyzetméterenként csaknem 40 liter csapadék esett. Dicsőszentmártonban a lezúduló csapadék udvarokat, házakat árasztott el.

2019.07.15 14:53ma.hu

Elsőfokú árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), a Nyárád, a Nagy-Küküllő, a Kis-Küküllő (Hargita, Brassó, Maros, Szeben és Fehér megye), valamint a Tatros (Hargita és Bákó megye) vízgyűjtő medencéjéhez tartozó folyókra. A riasztás hétfő estig érvényes - írta a szekelyhon.ro.

A vízügyi igazgatóság hétfő reggeli adatai szerint az elmúlt 24 órában négyzetméterenként a legtöbb csapadék 39,9 liter/négyzetméterenként Balavásáron esett, Fintaházán is nagy mennyiségű csapadék zúdult le, 37,7 liter, míg Maroshévízen 31 liternyi csapadék volt.

A Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivőjétől, Cristian Viragtól a lap megtudta, hogy hétfő délelőtt két alkalommal is Dicsőszentmártonba szálltak ki, ahol több magánházat és udvart elöntött a hirtelen lezúduló csapadék. A reggeli órákban hét házból szivattyúzták ki a vizet a Gyümölcsfák negyedből. Később pedig az Avram Iancu utcában levő házak udvarárról és alagsorából pumpálták ki az esővizet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.