Időjárás

Brutális vihar vonult át: lakások, pincék kerültek víz alá

Zivatarrendszer érkezett nyugat felől a szombat délutáni órákban, heves viharok, felhőszakadás kísérték az útját.

2019.06.23 08:41ma.hu

Szombat délután - az előrejelzéseknek megfelelően - sűrű villámlással zivatarrendszer lépte át a nyugati határt. Kelet felé haladt, nyomában heves viharok alakultak ki, helyenként felhőszakadással, kiadós mennyiségű, akár 30-50 mm-t meghaladó csapadékkal és jéggel, viharos széllökésekkel. Az elmúlt órákban sokat vesztettek erejükből a viharok, ahogy kelet felé haladtak, de néhol még előfordulnak intenzív cellák.

Mindenütt esővíz

A katasztrófavédelem számára a felgyülemlő esővíz okozza a legtöbb gondot az ország nyugati része felett elvonuló zivatarok nyomán.

Körmenden, a Bartók Béla utcában egy lakásba folyt be a víz, a Bercsényi utcában pedig azért kérték a tűzoltók segítségét, mert az udvaron összegyűlt esővíz lakóházat veszélyeztetett. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval avatkoztak be.

Tatán, a Váralja utcában családi házakat öntött el az esővíz, amely egy művelődési ház és egy áruház épületét is veszélyeztette. A helyszínre a tatabányai hivatásos tűzoltókat és a kocsi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az Új úton egy körülbelül húsz négyzetméteres pincében másfél méter magasan állt az esővíz.

A Fejér megyei Szabadbattyánnál az M7-es autópályára dőlt egy fa, amely elfoglalta a leállósávot és a külső sávot. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be. Székesfehérváron több helyen is a felgyülemlett esővíz és a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Móron, a Kossuth Lajos utcában egy raktárba tört be az esővíz, a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Veszprémben, a Lóczy Lajos utcában egy négyszintes épület földszintjén és pinceszintjén gyűlt össze nagy mennyiségű esővíz, amelyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolítottak.

Berhidán az esővíz egy garázst öntött el, autót és berendezési tárgyakat veszélyeztetett. A pétfürdői hivatásos tűzoltók szivattyúval avatkoztak be. A József Attila utcában azért kértek tűzoltói segítséget, mert munkagépeket veszélyeztetett a víz - számolt be a kármentésről a katasztrófavédelem.

Várpalota

Tata

Pest megyében hatalmas fákat csavart ki a vihar

Törökbálinton, a Petőfi Sándor utcában egy nyolcméteres fa dőlt az úttestre, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Szigetszentmiklóson a város hivatásos tűzoltói vontattak ki egy autót drótkötél segítségével egy Csépi úti aluljáróból, amelyet elöltött az esővíz. Dunaharasztiban egy Némedi úti aluljáróból vontattak ki egy gépkocsit a délegyházi önkéntes tűzoltók.

Szigetszentmártonban, a Ganz közben egy tizenöt méteres fa úttestre és kerítésre dőlt, a ráckevei önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.