Időjárás

Szakértő: az elektronikai berendezések áramtalanítása nem véd a villámcsapástól

A megfelelő villámvédelem megtervezését csak a magyar mérnöki kamara által levizsgáztatott villamosmérnökökre szabad bízni.

2019.06.22 15:56MTI

Csupán az elektronikai berendezések áramtalanítása nem véd a villámcsapásoktól - mondta Dely Kornél villámvédelmi szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Hangsúlyozta: a megfelelő villámvédelem megtervezését csak a magyar mérnöki kamara által levizsgáztatott villamosmérnökökre szabad bízni.

Elmondta, a mérnökök specifikus védőrendszereket terveznek, figyelembe véve az épületek jellemzőit. A belső védelem azért fontos, mert ez akadályozza meg, hogy a villámcsapás a vezetékeken keresztül károkat okozzon például a szomszédos lakásokban - fűzte hozzá Dely Kornél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.