Időjárás

Míg mi itt hávájozunk, addig a spanyolok havat lapátolnak

Sőt Franciaországban is havazott!

2018.10.29 17:47ma.hu

A spanyol meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a sarkvidéki eredetű front miatt várható hirtelen lehűlés az egész Ibériai-félszigeten, a hőmérséklet az ország délkeleti részén is 10 fok köré csökkenhet. Az autósok sem készültek föl a váratlanul téliesre fordult időjárásra, több helyen történtek balesetek a csúszós utakon. Több helyen figyelmeztetést adtak ki a várható heves esőzés, a viharok és a havazás miatt - jelentette az Euronews.

Estrém meleg Európa egy részén és a Balkánon


Magyarországon a hétvégén és hétfőn is melegrekordok dőltek meg, mi több, egész héten jóval 20 fok fölötti napi csúcshőmérsékletet ígérnek a meteorológusok.

Cidriznek a spanyolok


Az Alpokban pedig lassan beköszönt a síszezon: sokfelé havazik, legfőképpen a déli vonulatoknál. A 2757 méteren lévő Stelvio-hágónál például már több mint 1 méter friss hó hullott. Ennél jóval alacsonyabban is havazott: az éjszaka folyamán az osztrák-olasz határon fekvő - 1370 méteren lévő - Brenner-hágón is havas a táj.

Így telt a hétvégéjük a spanyoloknak

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.