Időjárás

Októberben virágzik a cseresznyefa! - videó

Váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött idén ősszel Japánban, ahol ez általában a tavasz kezdetét szokta jelezni.

2018.10.29 16:25ma.hu

Japán-szerte minden évben március végén és április elején halványrózsaszín virágokkal teli fák lepik el. A jelenség általában két hétig tart, idén ősszel azonban váratlan cseresznyefa-virágzás kezdődött el az Japánban – írta a Kiskertblogger. A Weathernews japán meteorológiai szolgálat szerint most októberben több mint 300-an jelentettek virágzást a környékükön, aminek a hátterében a szakértők szerint a szigetországot sújtó tájfunok állhatnak.

A szakemberek szerint a cseresznyefák levelei kibocsátanak egy hormont, ami megakadályozza a bimbók kifejlődését. Idén azonban az erős tájfunok miatt a fák elveszítették a leveleiket, ami megmagyarázhatja a virágzás beindulását. Ugyanakkor a viharokat követő magasabb hőmérséklet is összezavarhatta a növényeket. A most szirmot bontott bimbók pedig jövőre nem fognak újra virágozni, ám mindez nem fogja túlzottan befolyásolni a 2019-es cseresznyefa-virágzási szezont – írja a Kiskertblogger oldal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.