Időjárás

Nem tudnak feljutni a serpák a Mount Everestre

A rossz időjárás a nepáli serpák egy elit csoportját megakadályozta abban, hogy megnyissák a Mount Everestre vezető utat a tavaszi hegymászóidényben.

2018.04.05 12:47MTI

Nyolc serpa már eljutott a mintegy hatezer méter magasan fekvő egyes számú táborba a hegycsúcsra vezető út biztosítását célzó missziójuk keretében, és szerdán kellett volna elérniük a 6400 magasa fekvő kettes tábort.

A rossz idő miatt azonban nem haladnak előre. Csütörtökön próbálkoznak újra - közölte Kabindra Raj. Az időjárás-előrejelzés szerint azonban nem lesz könnyű útjuk a hegyi vezetőknek. Az Everest térségére kiadott előrejelzés azt mutatja, nem valószínű, hogy szombatig kitisztul az időjárás - mondta a katmandui meteorológiai szolgálat illetékese.

Évente több száz hegymászó próbálkozik a Föld legmagasabb csúcsának a meghódításával a tavaszi - április-május - hegymászóidényben. Az utat előzőleg tapasztalt nepáli hegyi vezetők, serpák biztosítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.