Everest

Nem jutott fel a Mount Everest csúcsára Klein Dávid

Az oxigénpalack nélkül mászó magyar hegymászónak az erős szél miatt kellett visszafordulnia.

2017.05.26 07:37ma.hu
Fotó: Facebook

Klein Dávidnak nem sikerült feljutnia a Mount Everest 8848 méteres csúcsára - közölték az RTL Klub reggeli műsorában. A magyar hegymászó oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét, de nagyon erős volt a szél, így 8115 méteres magasságban visszafordult.

A hvg.hu azt írja, Klein az éjjel visszaereszkedett 8000 méterre, majd onnan indult vissza az alaptábor felé.

A Magyar Everest Expedíció 2017 keretében Klein Dávid és Suhajda Szilárd első magyarként szerették volna oxigénpalack használata nélkül meghódítani a Mount Everestet. Suhajda pár napja lett rosszul 6500 méteres magasságban, így neki már akkor vissza kellett fordulnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.