Időjárás-jelentés

Csak úgy szikrázik a napfény a jégen

Erős lehűlés jön, sok napsütéssel.

2016.12.13 07:56ma.hu

Kedd túlnyomóan napos, hideg idő várható, átmeneti fátyolfelhőkkel. Országszerte gyenge lesz a légmozgás, és jellemzően délies irányú. A nyugati országrészben kevéssel fagypont fölé, keleten már sokfelé fagypont alá várható a napi maximum hőmérséklet.

Este, illetve éjszaka gyorsan csökken a hőmérséklet, általában kevés lesz a felhő. Ködfoltok csak elvétve alakulhatnak ki.

Szerdán egy gyenge melegfront felhőzete érinti hazánkat, emiatt nem lesz mindenütt egész nap napos az idő, főként a délutáni órákban várható erősebb felhősödés, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. Gyenge légmozgás mellett, kis mértékben mind a magasabb légrétegekben, mind a talaj közelében enyhül az idő, de estétől már újból csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológia

Kedden visszatér a fagy, ismét jeges, síkos utakra célszerű készülni, különösen a reggeli, kora délelőtti órákban, de keleten már egész nap fagyos tájak is lesznek.

A legvalószínűbb folytatás az eumet.hu szerint

- Csütörtökön előreláthatólag már többnyire napos vagy fátyolfelhős, derengő napsütéses idő lesz szerte az országban. Kora délelőttig lehetnek még mérsékelten felhős területek. Gyenge, a déli órákban kissé élénkebb, északias légmozgás várható.

- Pénteken reggel erősen fagyos, foltokban már párás, zúzmarás idő ígérkezik. Napközben még többnyire derült és sokfelé, különösen keleten fagyos időre van kilátás. Késő délutántól várható erősebb felhősödés észak felől.

- Szombaton is fagyos, illetve fagypont körüli idő a legvalószínűbb fokozatosan csökkenő, szakadozó felhőzettel, de csak átmeneti, szűrt napsütéses időszakokkal.

- Vasárnap várhatóan tovább növekszik az egész nap fagyos terület, de úgy néz ki, hogy a napsütésé lesz a főszerep. A reggeli, délelőtti időszakban lehetnek párásabb, ködfelhősebb tájak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.