Időjárás-jelentés

Élvezze ki még délelőtt a napsütést

A délután folyamán azonban, nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, majd estétől, északnyugaton, nyugaton, éjjel északon egyre többfelé ered el az eső is.

2016.10.19 07:41ma.hu

Szerdán, a hajnali pára és ködfelhőzet eloszlását követően, az ország nyugati kétharmad részén, illetve az északkeleti határvidéken változóan felhős-napos, foltokban tartósabban ködös, ködfelhős időre van kilátás. A Tiszántúl nagy részén előreláthatólag erősen felhős marad az ég, de időről-időre, foltokban ott is elvékonyodik a felhőtakaró. A délután folyamán azonban, nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, majd estétől, északnyugaton, nyugaton, éjjel északon egyre többfelé ered el az eső is. Éjszaka, a Dunántúlon már jelentősebb esővel lehet számolni.

Csütörtökön az ország nyugati, északnyugati felén egész nap borongós, esős időre van kilátás, délkeleten, keleten azonban nem várható jelentős csapadék, sőt délkeleten akár a nap is kisüthet átmeneti időszakokra. A kettősség a hőmérsékletben is megmutatkozik majd. Északnyugaton alig változik a reggeli értékről, míg délkeleten kevéssel az évszakos átlag fölé emelkedik.

Közlekedésmeteorológia

Szerdán helyenként ködfoltok nehezítik a közlekedést, illetve a délutáni óráktól kezdve a nyugati, valamint az északi országrészben esőtől vizes útszakaszokkal találkozhatnak az ott közlekedők.

Pénteken is zömmel erősen felhős, vagy borongós idő valószínű. Főként északon fordulhat elő tartósabb eső, másutt csak szemerkélő, vagy rövid ideig tartó gyenge eső lehet. A déli, valamint a keleti országrészben, illetve az északnyugati határszélen rövid időszakokra előbukkanhat a nap.

Szombaton, a Dunántúlon előreláthatólag naposra fordul, míg keleten marad a borongós idő, ott sokfelé esővel.

Vasárnapra úgy tűnik, szerte az országban kisüthet a nap, de helyenként tartósabb ködfoltok alakítják az időjárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.