Időjárás-jelentés

Hideg lesz a nagyon hideg helyett

Lassú enyhülés, de tartósan az átlag alatt - talaj menti fagyok hajnalonként.

2016.10.07 07:50ma.hu

Péntek hajnalban az északi határvidéken és a derültebb középső országrészben erősen lehűlt a levegő. Főként az Északi-középhegység fagyzugos völgyeiben többfelé kevéssel 0 fok alá csökkent a hőmérséklet. Napközben az ország északi és középső területein a hajnali párásság és ködfoltok eloszlását követően jellemzően napos, illetve változóan napos-felhős időre lehet készülni. Délen, valamint a nyugati és keleti határszélen erősebben felhős, borult marad az ég. Ott helyenként kisebb eső, záporeső is előfordulhat. Országszerte legyengül a légmozgás. Kismértékű enyhülés kezdődik.

Közlekedésmeteorológia

Péntek reggel és délelőtt ködfoltok nehezítheti a közlekedést, illetve országszerte nedves, vizes útszakaszokkal, helyenként kisebb esővel találkozhatunk. Délután már számottevően nem befolyásolja az időjárás a közlekedést, javul az idő.

A hétvégén kissé enyhül az idő, de továbbra is a sokévi átlag alatt marad a hőmérséklet. Nagyrészt napos, főként a reggeli, délelőtti órákban helyenként ködös, ködfelhős idő valószínű. Említést érdemlő csapadék nem hullik. A légmozgás gyenge marad. Hajnalonként itt-ott gyenge talaj menti fagy is előfordulhat.

Hétfőn most nagyobb eséllyel marad a csapadékmentes, változóan napos-felhős, északon előreláthatólag naposabb, délen felhősebb időjárás. Elvétve előfordulhat kisebb zápor, de jelentős esőnek kicsi az esélye.

Kedden, a Dunántúlon és a középső országrészben változóan felhős-napos, keleten borongósabb idő a legvalószínűbb többfelé előforduló esőkkel.

Szerdára ígérkezik kiterjedtebb, tartós eső élénk olykor erős északkeleti, keleti széllel.

Csütörtökön is még túlnyomórészt borongós időre van kilátás, gyakori, olykor kiadós esőkkel, de már tartósabb esőszünetekkel és gyengülő légmozgással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.