Havazás

Erdélyt is ellepi a hó - elképesztő felvételek!

A Fogarasi-havasok központi részén keresztül észak-déli irányban futó út most nagy kihívás lenne a legjobb sofőröknek is. Hóriadót fújtak az országban, pedig nem félnek a téltől.

2016.10.06 14:18ma.hu

A Transzfogarasi út, másként 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasokban

A román országos meteorológiai szolgálat szerdán délután kiadott figyelmeztetése a kelet-romániai Neamt és Suceava megyékre vonatkozik, ahol ezer méter fölötti magas vidékeken erős szeles havazás van. Hasonló figyelmeztetést adtak ki az erdélyi Szeben, Brassó, Beszterce-Naszód és Máramaros, valamint a bánsági Krassó-Szörény megyékre is.

A szél helyenként az 50-70 kilométer/órás sebességet is eléri. Szerda estig a nyugati Mehedinti és a déli Gorj megyékben is erős széllökések lesznek.

A Déli-Kárpátokon áthaladó Transalpina nevű úton forgalomkorlátozást vezettek be a hófúvás miatt. Ezen a vidéken a hőmérséklet mínusz 3-4 Celsius fokra hűlt le. Havazást jeleztek a Keleti-Kárpátok Borgói-hegységében is, valamint a Radnai-havasokban.

Kapnikbánya - város Romániában, Máramaros megyében

Rânca

Mindeközben Szlovákiában

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.