Időjárás-jelentés

Kellemes nyári vasárnap után őszies, esős hétfő jön

Estétől, de leginkább az éjszaka folyamán, hidegfront éri el térségünket, hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé záporok, illetve zivatarok alakulnak ki.

2016.09.04 08:33ma.hu

Vasárnap napközben is nyáriasan meleg időre készülhetünk. Változóan napos idő, óráról órára előrehaladva mérsékelt felhősödés várható, de csapadék estig nem hullik. Gyenge marad a légmozgás, többnyire délnyugati irányú.

Estétől, de leginkább az éjszaka folyamán, hidegfront éri el térségünket, hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé záporok, illetve zivatarok alakulnak ki. Reggelig nagyjából a Miskolc-Gyöngyös-Pécs vonalig jut el a csapadékzóna. Nyugaton reggelig már jelentős eső esik, miközben egyre nagyobb területen élénkül meg az északnyugati szél.

Hétfőn nagyrészt borongós időben lesz részünk, délelőtt elsősorban a Tiszától nyugatra kell esőre számítani. A legjelentősebb csapadék nyugaton, délnyugaton hullik, ott várhatóan 20 mm fölötti csapadék valószínű. Miközben a déli órákhoz közeledve északnyugaton már szűnni kezd a tartós eső, a Tiszántúlon fokozatosan megered. Délután a Dunántúlon nagyrészt napos időre kell készülni, de elszórtan futó záporok kialakulhatnak, sőt fent a Dunántúl északi részén egy-egy zivatar is. Ekkor a Tiszántúlon várható tartós eső. A Dunántúlon élénk, időként erős lökésekkel kísért északnyugati szél fúj, és országszerte hűvös lesz.

Este még kevesebb helyen várható eső, keleten is fokozatosan megszűnik, és éjszaka ott is csökken a felhőzet.

Kedden még erősen változékony, hűvös időre van kilátás. Változóan felhős, olykor naposabb időben elszórt, időszakos záporesőkkel, a középső országrészben akár egy-egy zivatargóccal is számolni kell, míg a Tiszántúlon nem valószínű számottevő mennyiségű csapadék. Nyugaton erős északi szél fúj.

Szerdától ismét jelentős felmelegedés kezdődik, és nagyrészt derült, délen eleinte kissé felhős idő ígérkezik. A szél fokozatosan mérséklődik. Keleten várható a magasabb hőmérséklet. Csütörtöktől egyre inkább 30 fok körül valószínű a délutáni csúcsérték, és a hajnalok is egyre enyhébbnek ígérkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.