Nem Chuck Norris

Megfutamított egy medvét az idős karatemester

Karatetudásával szállt szembe a rátámadó medvével egy 63 éves férfi Japán középső részén. Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, belekapott az állat szemébe, amely ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt.

2016.09.02 21:15MTI
hirdetés

A feketeöves Aoki Acusi egy hegyi patakban horgászott a Gunma prefektúrában található Naganohara település közelében, amikor elmondása szerint ok nélkül megtámadta egy csaknem két méter magas medve. Az idős férfit többször is megharapta és megkarmolta a vadállat, többek között a fején.

"Nagyon erős volt a medve, és a földre taszított" - mondta el Aoki Acusi, aki ahelyett, hogy megpróbált volna elmenekülni az örvös medve elől, inkább a jól bevált karatetudásához nyúlt. Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a horgász belekapott támadója szemébe, aki ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt.

"Azt gondoltam, vagy én ölöm meg őt, vagy ő engem" - idézte fel a harcot a férfi, akinek a medve elmenekülését követően sikerült visszajutnia az autójához, és elhajtani a kórházba a feje mellett a karját és a lábát is elborító sérülések ellenére. Egy rendőr szerint Aoki Acusi még arról sem feledkezett meg, hogy magával vigye a kifogott halakat.

Ugyan a medvét puszta kézzel legyőző bátor ember történetét nagy lelkesedéssel fogadta a japán média, a hatóságok óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló harcra szánja el magát, ha szembetalálkozik Japán népes medveállományának egy példányával. Ehelyett azt javasolják, hogy medveészlelés esetén amilyen halkan csak lehet hagyják el a helyszínt, és jelentsék az esetet.

2016-ban eddig négyen haltak meg medvetámadásokban Japánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.