Meteorológia

Kutyameleg, kánikula

Csütörtök estig a Kárpát-medencét is egy-két fokkal melegebb levegő éri el, csak keleten számíthatunk kevés helyen zivatarra.

2016.06.22 13:21MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigeteken, a Benelux-államokban, a Skandináv-félszigeten továbbra is kissé hűvös a júniusi nyár. A hőmérséklet csúcsértéke - a változó felhőzet mellett - többnyire 18 és 24 fok között változik, de Észak-Skandináviában több helyen a 15 fokot sem éri el. A Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen az Urálig magasnyomás húzódik. Többnyire napos az idő, csupán az anticiklon keleti peremén erőteljesebb a délutáni órákban a gomolyfelhő-képződés, és ekkor záporok, zivatarok is kialakulnak. Spanyolországban, a Balkán-félszigeten, Görögországban, de helyenként Ukrajnában is kánikulai a meleg, több helyen 35 fok fölé melegszik a levegő, Görögországban 40 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medencét is egy-két fokkal melegebb levegő éri el, kánikula várható, és csak keleten számíthatunk kevés helyen zivatarra.

Várható időjárás csütörtök estig

Éjszaka derült lesz az ég és csütörtökön jobbára napos idő lesz. Főként a Tiszántúlon lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30 és 34 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.