Időjárás-előrejelzés

Másodfokú figyelmeztetés viharveszély miatt

Több keleti megyére riasztást adott ki kedd éjfélig a várható heves záporok és zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2016.06.21 07:54ma.hu
Országos Meteorológiai Szolgálat

A reggeli, kora délelőtti órákig a Tiszántúlon húzódó kiterjedt zivataros rendszer északkelet felé elhagyja térségünket és mögötte fokozatosan csökken a zivatartevékenység. Délelőttig a zivatarokat felhőszakadás (~ 30-50 mm) kísérheti, illetve heves zivatarok környezetében helyenként 90 km/h feletti széllökés és jégeső (> 2 cm-es jégátmérő) is előfordulhat.

Napközben az ország délkeleti, keleti részein (jelenlegi számítások szerint kb. a Tisza vonala térségében) helyenként kialakulhat zivatar. Heves zivatar kialakulásának valószínűsége alacsony.

A nyugati országrészben a hideg-, a keletiben a melegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Nyugaton többek között fejfájás, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás tapasztalható, utóbbi területen az arra érzékenyeknél álmatlanság, ingerlékenység jelentkezhet.

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű, a lórom, a fenyőfélék, a hárs, valamint a szelídgesztenye pollenkoncentrációja általában alacsony, bár esetenként elérheti a közepes szintet. A libatopfélék és a kenderfélék pollenje továbbra is csak minimális mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a bálványfa, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.