Idétlen idők

Hatalmas jégeső tombolt három nyírségi településen

Hatalmas jégeső söpört végig három településen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol több száz házat rongált meg a teniszlabda méretű jég.

2016.06.21 10:29ma.hu
haromhatar.hu

Nagy erejű jégeső söpört végig a hajnali órákban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkeletibb részén, ahol három szomszédos településen, Rozsályon, Méhtelken és Zajtán is jelentős károkat okozott a hatalmas darabokban hulló, teniszlabda méretű jég. A legtöbb kárt ezidáig Rozsályról jelentették, ahol az elsődleges felmérés alapján 150-180 házban keletkeztek károk - a jég számos helyen áttörte a házak cserepeit, illetve betörte a tetőablakokat is. A tűzoltók a polgármesterrel közösen mérik fel, hogy mely házaknál milyen beavatkozásra lesz szükség. A Kossuth utcában egy sérült gólyát is találtak, az állathoz állatorvost hívtak. Zajtán is hasonló gondokat okozott a jégeső, és Méhtelekről is érkezett sérült tetőszerkezetről, beázó házról szóló bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítására.

haromhatar.hu


Jégeső Gyulán

Borsónyi, mogyorónyi, esetenként közel diónyi jég hullott a Békés megyei Gyulán is, fél 10 előtt. Zanócz István tűzoltóparancsnok a GyulaTV kérdésére elmondta, a jéggel összefüggésben bejelentést nem kaptak, a korábbi kritikus pontokon az esővíz gond nélkül elfolyt, eddig fennakadás sehol nincs. A megyében ma éjfélig narancssárga riasztás van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.