Meteor húzott át felettünk

Látta a tűzgömböt az ország felett?

Elsőre nem hitt az ember a szemének, azt hitte, csak káprázott, aztán jött a hír, hogy kedden este néhány perccel negyed 10 után fényes meteor volt megfigyelhető.

2016.06.08 00:35ma.hu

Kedd este negyed 10 után, 21:17-18 perc magasságában fényes meteor volt megfigyelhető az égbolton, melyről több észlelőnk is beszámolt - írja az időkép.

Az egyik beszámoló szerint: "21:18-kor a 14. kerületből déli irányba tekintve az égbolt alsó felében egy egyre erősödő, nem túl gyorsan haladó, zöldeskék színű fényes pontra lettem figyelmes, ami pár másodperc múlva el is sötétült. Ha más is felfigyelt rá, akkor valószínűleg tényleg tűzgömböt láttam."

Egy másik szemtanú egy zöld, fénylő gömbről adott jelentést, mely keleti irányban, nagyjából 5 másodpercig volt megfigyelhető.  Nagy Andrea a következőképp írta le a jelenséget: "Olyan volt, mint egy hullócsillag, csak sokkal közelebb volt és fényes...szinte szikrázott.."

"Egy különös és hosszan taró fégycsóva húzott el Zenta felett É-i, ÉNY-i irányba (Budapest felé)" - írta egy észlelő Zentáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.