Időjárás-jelentés

Viharfelhők gyülekeztek Budapest felett

Időjárásunkat ciklonális mező és közelünkben lévő magassági hidegörvény alakítja. Ez az időjárási helyzet továbbra is kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

2016.06.02 06:52MTI

Csütörtök reggel a Duna-Tisza közén előforduló, helyenként intenzívebb záporokból, néhol zivatarból rövid idő alatt 20-30 mm-t elérő csapadék hullhat. Napközben leginkább előbb a Dunántúlon, majd az Alföld térsége fölött lehet elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számítani. A lassan áthelyeződő csapadékgócokhoz kisebb területen 20-35 mm körüli csapadékmennyiség, egy-egy helyen jégeső, 50-60 km/h-t meghaladó szél társulhat. Estétől fokozatosan stabilizálódik a légkör.

MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Balogh Zoltán

A számítógépes programmal összeillesztett panorámaképen viharfelhők Budapest felett 2016. június 1-jén. Középen az Országház.

MTI Fotó: Mohai Balázs


Befogta a villámhárító a Budavári Palotába csapó istennyilát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.