Idétlen idők

Szétcsapta az osztrákokat is a vihar

Több ausztriai tartományban is károkat okozott a szombat esti tomboló idő.

2016.05.29 12:04MTI

Ausztria több tartományában is károkat okozott a szombat késő esti vihar, utcákat és pincéket árasztott el, Felső-Ausztriában rövid időre a vonatközlekedés is leállt.

Az alsó-ausztriai Amstetten járás területén este kilenc órakor csapott le a vihar, összesen 250 tűzoltó teljesített szolgálatot a környéken. Az erős villámlás miatt Behamberg településen egy mezőgazdasági épület kigyulladt, Krottendorf bei Haag településnél egy fa kapott lángra. A tartományban fekvő Aschbach településnél elárasztott utcákat szivattyúztak a tűzoltók. A tartományban 450-en voltak bevetésen, a helyreállítási munkálatok még vasárnap is tartanak.

Felső-Ausztriában mintegy négyszáz alkalommal vonultak ki a tűzoltók, akik összesen 1500-an voltak bevetésen szombaton este. A tartományban Attnang-Puchheim és Linz között egy időre a vonatközlekedés is leállt. A tartomány fővárosában, Linzben az este folyamán nyolcvan alkalommal riasztották a tűzoltókat.

A salzburgi Bad Ischl településen pincéket árasztott el a lezúduló eső. A város központjában pedig közlekedési káosz alakult ki, mivel teljes utcaszakaszok kerültek víz alá.

A tiroli Kufsteinben szombaton este bevetés közben halt meg egy tűzoltó, a hatvan éves férfi szívinfarktust kapott. A tartományban a rendőrség közlése szerint késő délután akár három centiméter átmérőjű jégdarabok is hulltak az égből. A tiroli Kitzbühel településen számos autót rongált meg a lezúduló jégeső, a tűzoltóknak továbbá pincéket kellett kiszivattyúzniuk.

Burgenland tartományban már pénteken este több mint 150 riasztás történt a lezúduló eső miatt. Leginkább a Felsőőri járásban (Bezirk Oberwart) pincéket, autógarázsokat és utcákat árasztott el a víz, ezért a tartomány vezetője anyagi támogatást és segítő személyzetet ajánlott fel a járásban lévő károk helyreállítására. A pénteki heves jégeső Alsó-Ausztria tartományban is mintegy egymillió eurós mezőgazdasági kárt okozott.

Ausztria déli részén és északon, a Bajorországgal közös határszakaszon vasárnap délelőtt ismét esik, délután az ország többi részén lehet zivatarokra számítani az osztrák meteorológiai szolgálat (ZAMG) előrejelzése szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.