Meteorológia

6 megyére adtak ki zivatarfigyelmeztetést

Néhol akár jelentősebb mennyiségű csapadék is leeshet.

2016.05.05 08:48ma.hu
met.hu

Délelőtt mindenütt tovább csökken a felhőzet kelet felől, megszűnik a csapadék, és kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Később az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés miatt szórványosan - legkisebb valószínűséggel a Dunántúl nyugati felén - viszont záporok, helyenként zivatarok kialakulására kell számítani, néhol akár jelentősebb mennyiségű csapadék is leeshet.

Általában élénk lesz az északi, északkeleti szél, átmeneti szélerősödés csak záporok, zivatarok környezetében lehet. A hőmérséklet délután többnyire 18 és 23 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Ugyanakkor az Alpokalján várhatóan csak 15 és 17 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. Késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.