Időjárás-jelentés

Jégkása esett az átvonuló zivatarból

A hazánk felett lévő labilis levegőnek köszönhetően záporok, helyenként zivatarok pattantak ki. Csütörtökön Dunántúl nyugati, északnyugati részén és délkeleten kaphatják az áldást...

2016.05.04 18:06ma.hu
METÉSZ - Miklósi Csaba

Zivatarvonal állt össze nagyjából a Duna vonalában, amely lassan nyugat felé haladt. Az erős gócokban intenzív csapadék és kisméretű jég esett. Estétől fokozatosan csendesedni kezdett a légkör, az éjszaka első felében megszűnnek a zivatarok - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csütörtökön a legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, északnyugati részén és délkeleten törhet ki zivatar. Ismétlődő záporokhoz vagy zivatarhoz rövid idő alatt nagy mennyiségű eső (10-25, néhol > 25-30 mm) és szélerősödés (50-75, néhol esetleg ~80 km/h) társulhat. Zivatart vagy intenzív záport jégdara is kísérhet.

Bp, 11. ker, Albertfalva

Éjszaka kelet felől vékonyodik, csökken a felhőzet, és csapadék is egyre inkább a Dunántúlon, de ott is egyre kevesebb helyen várható. Reggel már az Alpokalján is csak elvétve eshet. Csütörtökön a többórás napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és főként az ország középső harmadában elszórtan zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az erős, viharos északi, északkeleti szél éjszakára mérséklődik, majd csütörtökön többfelé számíthatunk erős széllökésre. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 18 és 23 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Ugyanakkor az Alpokalján várhatóan csak 15-17 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Dömsöd

Így sepert át a Dunakanyaron

Fotó: piettro - idokep


Fotó: Czipper Adrienn


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.