Meteorológia

Felhőszakadás: figyelmeztetést kapott a fél ország

Keleten szórványosan valószínű zápor, nyugaton és középen több alkalommal is kialakul eső, záporeső.

2016.05.03 08:37ma.hu
met.hu

Napközben felhős lesz az ég. Csapadék elsősorban a Dunántúl északkeleti felében és a Duna vonalában várható. Errefelé zivatar is előfordulhat, és a felhőszakadás sem kizárt, ezért elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet délután 16 és 21, késő este 9 és 13 fok között alakul.

Erősen felhős vagy borult idő várható, keleten lehet vékonyabb, időnként szakadozott a felhőzet. Keleten szórványosan valószínű zápor, nyugaton és középen több alkalommal is kialakul eső, záporeső. Az északias szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, de a keleti megyékben is nagyobb területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 12 és 17, másutt 17 és 22 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.